Skip to main content

Wedstrijdverslag - 043 Triathlon

Sven
04 juni 2023

Zondag 4 juni 2023 om half 7 was het toch echt tijd om op te staan. Snel aankleden en de fiets op de auto zetten. Water in de bidons en ontbijten.

Vervolgens richting Eijsden waar Dolf en Rob hun wisselzone al aan het inrichten waren. We spraken nog even over de verwachtingen van vandaag en de verdere plannen dit seizoen waarna we ons richting de zwemstart begaven. De watertemperatuur was aangenaam en het zwemmen ging vrij aardig. In de middenmoot kwam ik het water uit. Voor mijn zwemkunsten prima. Na de gebruikelijke worsteling met het wetsuit begon ik aan het fietsonderdeel. Dolf en Rob hadden beide de eerste meters er al op zitten.

Het fietsparcours was vrij rechttoe rechtaan. Ideaal om een mooi gemiddelde neer te zetten zou je denken. Een stevig briesje weerhield je ervan om echt vol te kunnen knallen. In het tweede gedeelte van het rondje lag het parcours er ook niet al te best bij waardoor het flink stuiteren was. Inmiddels begonnen ook de deelnemers van de OD zich te melden en werd het drukker met supporters langs het parcours. Door de support geef je toch altijd net dat beetje extra. Na 8 rondjes konden de fietsschoenen gewisseld worden voor de hardloopschoenen.

Aan de wisselzone hadden Angelique, Arthur en Ingrid de tent opgezet en liep het al aardig vol met supporterende clubleden. Het loopparcours bestond uit 4 rondjes waarbij de toeschouwers zich op één punt hadden verzameld. Hierdoor was het lopen een beetje saai. Af en toe een praatje maken met de overige deelnemers hield het gezellig.

Diana zat zoals gebruikelijk weer langs de route om mooie plaatjes te schieten. Voldaan kwam ik over de finish waar het zowaar nog drukker was geworden in de TCS tent. Onder het genot van diverse versnaperingen was het tijd om de deelnemers op de overige afstanden aan te moedigen.

Het was een gezellige dag met prachtig weer. Op naar de volgende!