Skip to main content

Club Historie

Ruim 35 jaar geleden had Stein wel een jaarlijkse triathlon maar nog geen triathlonclub. Op 1 maart 1988 kwam daar verandering in, toen Triathlon Vereniging Stein werd opgericht. Deze voorloper van Tri Club Stein is opgericht door:

  • Bert Hanckmann (Technische Commissie)
  • Thei Hanckmann (Penningmeester)
  • Wil Cobben (Voorzitter)
  • Hans Hillen (Secretaris).
  • Huub van Kan (Technische Commissie)
  • Jack Claessen (Technische Commissie)

Met meer dan 30 leden werd Triathlon Verening Stein opgericht in Zaal Hermans aan de Havenstraat in Stein. Destijds de vaste gelegenheid voor huldigingen, recepties en feestavonden. We namen de zwemuren in het Steinerbos over van de Brandweer in Stein en breidden het steeds verder uit.

Jaren ‘90: grootste triathlonvereniging van Limburg

Al snel groeide de vereniging tot meer dan 100 leden uit Zuid- en Midden-Limburg. Begin jaren ‘90 was Triathlon Vereniging Stein de grootste van Nederland en bleek een tijdelijke ledenstop noodzakelijk. Het ledenverloop stabiliseerde tot gemiddeld 75 leden.

Clubdeelnames en clubkampioenschappen

De vereniging nam jaarlijks deel aan: "de Halve van Stein", de halve van Bredene, Klein Vink en Schluchsee in Duitsland. En aan de kwart triathlons van Waalwijk, Hank, Geel, Swalmen, Heerlen, Sittard en Roermond.

Elk seizoen wordt afgesloten met clubkampioenschappen op de halve en kwart triathlon.

2018: Tri Club Stein

De vereniging en haar leden blijven zichzelf verbeteren. Dat resulteerde onder andere in een nieuwe naam. In maart 2018 is de vereniging omgedoopt tot Tri Club Stein.

2023: Jubileumjaar en nieuwe samenwerking

We vieren het 35-jarige jubileum van de club met onze ruim 100 leden. Ook start in 2023 een samenwerking met Endurance Revolution. Zij verzorgen fiets- en hardlooptrainingen en trainingsschema’s voor onze leden.

Word jij ook lid?