• team
  • fietsen
  • zwemmen
  • zwemmen
  • rennen
  • zwemmen
  • fietsen
  • zwemmen
  • fietsen
  • zwemmen

70.3 Marbella 2019

Op een natte herfstavond toch maar besloten om in te schrijven voor de 70.3 Marbella. De spreekwoordelijke stok achter de winterdeur was gevonden. Nog een stimulans was dat Harrie en Leontien ook al waren ingeschreven.

Na maanden van rustige duurtrainingen was het op donderdag 25 april zover, start voor de 5 daagse trip naar Marbella. De heenreis is zonder problemen verlopen, vlucht ok, fiets ok, taxi ok en tot slot ons verblijfadres in oud Marbelle ook OK!! Goed gevonden Leo!!
Op donderdagnamiddag mijn startspullen opgehaald, en de rest van de dag besteed met een bezoek aan het Hardrock café van Marbella en aan het begapen van de rijkeren der aarde die hun autootjes komen showen in de straten van Marbella.
Op vrijdag mijn fiets en loopspullen ingeleverd, ook hier geen problemen, alles verliep smooth… Bij het inleveren van mijn fiets de familie Creusen nog even gedag gezegd.

RACEDAY!!

Na het traditionele weinig of niet slapen om 5u15 uit mijn erg kort bedje gerold. Daarna samen met Vinnie en Angke per taxi naar de start gereden. Leontien zou al rennend volgen. Net voor de klok van zes aangekomen bij het parc fermee kon ik constateren dat ik weer ruim op tijd was….. parc fermee was nog fermee
…Daarna alles klaar gemaakt.. routine werk, bidons op de fiets, banden oppompen, eten, drinken en wachten tot de start.

7u45 start! Vooraf was verklaard dat de watertemperatuur 15.4 grados bedroeg, een heel kort inzwembeurtje van ondergetekende en Harrie kon ons niet echt overtuigen dat deze cijfers enigszins klopten met de werkelijkheid. De watertemperatuur van Lahti vorig jaar leek hier nog op een lauw badje.
We hadden gekozen om in een iets te snel startvak te staan, ( 30-33 minuten), kwestie van gelijk vrij te liggen na de start want de snellere zwemmers zijn toch gelijk weg. Bij het inrennen van het water werd me gelijk de adem afgesneden door het koude water…tot overmaat van ramp was het ook nog flink gaan waaien met zeer woelige zee tot gevolg. Even heb ik er aan gedacht om het water te verlaten maar dit kon ik uiteraard niet maken. Na een paar honderd meter kreeg ik toch mijn slag te pakken. In deze woelige zee is mijn trage slag geen voordeel, kort en krachtig is de redding.
Na 35 min stond ik op het droge… hier was ik aangezien de omstandigheden best tevreden over.

Dan de fiets op; 90 km heuvelachtig parcours was me verteld. Jammer dan.. de 90 km bestonden uit 4x een klim van 10 a 12 km dit met telkens een fikse afdaling. Niet echt mijn ding maar hier ga ik niet over zagen want dit wist ik bij inschrijving. De eerste klim voorspelde al meteen niet veel goeds…. Op de 36x26 naar boven 12 a 13 kmh… Gevolg na een uur fietsen zag ik welgeteld 20 km op mijn teller staan… woehoeeeeee dit word geen snel ritje. Daarna rustig mijn ding gedaan, geen gekke dingen in de afdalingen, nul risico dit in tegenstelling tot een groot aantal wanna be Chris Froome afdalers. Het verbaasde me hoeveel mensen zulke grote risico`s nemen in een afdeling op - laat ons zeggen - een 750e -1000e plek. Hoe vervaarlijker de vol getekende kuiten er uit zien hoe doller ze naar beneden vallen, dit zonder op of omkijken naar andere deelnemers. En maar BRULLEN!!!! Move, move, move…..LOL.
Na 3u11 was ik veilig en wel binnen, even Angeke, Vinnie en Leo gedag gezegd.

Daarna het rennen. Intussen was het ook 28 grados geworden… een temperatuutje dat niet echt mijn vriend is. Het loopparcours bestond uit 2 ronden. Dit op een heen en weer parcours. Tot op km 11 zonder noemenswaardige problemen kunnen rennen, na 11 km voelde in me, mede door het zware fietsparcours en de warmte, verzwakken. Zolang mogelijk blijven rennen had ik me voorgenomen. Dit lukte tot km 17 daarna heb ik een paar keer flink moeten wandelen en mijn hamstrings moeten rekken.
Daarna lekker de wedstrijd uitgejogd.. Harrie was al een flinke tijd voor me binnen.. RESPECT kerel!!

Na de finisch de traditionele Ironman medaille en t-shirt in ontvangst genomen.. TOP!! Deze kunnen we weer afvinken.
Voor een seizoen opener kon deze wel tellen!!! Op naar het volgende… 5 mei 1/8 Aken, daarna 2 weken buffelen op Mallorca, dit om de drukke periode voor Stein goed voor te bereiden.
Met de volgende wedstrijden : Eysden 1/8, Weert 1/8, Siegburg 1/8, Oud Gastel 1/3 en tot slot van het eerste gedeelte Stein.

Greetzzzzzzzzzzz, JP