• team
  • fietsen
  • zwemmen
  • zwemmen
  • rennen
  • zwemmen
  • fietsen
  • zwemmen
  • fietsen
  • zwemmen

Clubkampioenschappen 2017 Het Verhaal


Clubkampioenschappen 2017   


   
Het was weer zover, de clubkampioenschappen, een mooie en altijd een zeer gezellige bezigheid. Ondanks de eenvoudige opzet is het altijd mooi om te zien dat mensen ervan genieten en ook echt afzien. 

En afzien was dit jaar het sleutelwoord. Met de keuze om het parcours vanuit België naar Nederland te halen werd de toon gezet. Uiteraard is er in Stein en omgeving genoeg uitdaging in de vorm van de Slingerberg, Snijdersberg, Dennenberg etc.  Echter meteen zit hier ook de uitdaging, de clubkampioenschappen zijn immers niet over een afgesloten parcours. En in je hoofd kan je de mooiste uitdagingen bedenken maar onze tvs-ertjes zullen wel weer veilig thuis aan moeten aankomen. Enfin de uitdaging werd gevonden in en rond het bos van Elsloo met toch genoeg hoogtemeters in de twee fietsrondes en zeker genoeg mogelijkheid om de kuiten op spanning te zetten op de trapjes in het bos.Alles kon op 1 dag; zwemmen, fietsen en lopen. Door de nieuwe training op zaterdagmorgen was een aaneenschakeling van de onderdelen veel gemakkelijker. Bij het zwemonderdeel was er tevens de mogelijkheid voor familie en vrienden om in de zwembadzaal aanwezig te zijn en het zwemmen van dichtbij te aanschouwen. In drie series hebben we het zwemmen afgewerkt met een respectabele tijd van 06:49min voor John. Later zou John dan ook de mogelijkheid krijgen om zijn tijd duur te verkopen en de strijd aan te gaan op het fiets/looponderdeel.Het zou een dag met gemengde emoties worden en temperamentvolle coupe plegingen. Het fiets en looponderdeel werd afgewerkt aan de achterkant van het kasteelbos in Elsloo. Voor de liefhebbers: Medammerweide. Voor de mensen uit Stein: ………………………En daar stonden ze klaar om de strijd aan te gaan, echter eerst een verkenningsronde op de fiets, die voor de echte triatleten overbodig was aangezien zij het parcours al helemaal opgeslagen hadden in hun kale hersenpan (atleet X noemen we deze ).

Alle tvs-ertjes stonden in de rij op hun gezwommen tijd met uiteraard voorop John Bosch die gretig en heldhaftig zijn huid duur zou verkopen. De organisatie was volop bezig met het vullen van de bekertjes cola (ja, Ralph, dit is zeer belangrijk !!!). Tijdens de verkenningsronde nog snel even de bosjes in met Joyscke en Moniqueske (Ehhhhh om de lintjes op te hangen, heh!! Wat denken jullie je wel niet !!). De lintjes waren bedoeld om zelfs een blinde koe de juiste weg te verduidelijken, dus ook zelfs voor verder te noemen Atleet Y en Atleet Z.En daar ging John op kop, hij mocht als eerste starten, vol gas die berg op naar boven, naar Geulle, om vervolgens heldhaftig zichzelf de Slingerberg af te gooien. De hete adem van Lars en Noël in zijn nek voelend die respectievelijk als 2e en 3e zwemmer mochten starten. De rondes gingen over Geulle, Oud-Geulle, Elsloo, Oud-Elsloo, Medammerweide (kijk, die naam Medammerweide vergeten jullie nou niet meer). Met de snelste fietstijd was het Jean Pierre Fraussen die de kop afbeet. Op zichzelf was dit wel gek, de verwachtingen waren anders? Het was toch wel goed gegaan? Maar helaas was Atleet X waarschijnlijk niet helemaal wakker en was het verschil tussen rechts afslaan en rechtdoor rijden geen optie, rechtdoor werd het. (Uiteraard was rechtsaf de juiste keuze). Maar goed Vincent we nemen het je niet kwalijk, ik bedoel Atleet X, Sorry!!Het loop onderdeel werd (en daar hoopte ik op) onderschat. Ons beest Harry was volkomen voorbereid aangezien hij de loopronde 2 dagen ervoor verkend had……in de verkeerde richting……en trappen af is anders dan trappen op. Wellicht toch niet meer bij Atleet X in de leer gaan als het om parcours kennis gaat, je ziet wat ervan komt.Op het loopparcours begon het te kraken, en de trappen hakten erin, met af en toe wat stukjes lopen tot gevolg voor sommige atleten. Het was dan ook serieus geen kattenpis. Atleet Y dacht hier ook zo over en had waarschijnlijk de 15 meter lint niet in zijn ooghoek gezien waardoor deze 2 maal de heuvel aan de verkeerde kant passeerde en gelukkig niet helemaal om de heuvel heen hoefde te lopen. Maar gelukkig was hij niet alleen omdat atleet X op een andere plek de verkeerde afslag nam moest deze nog wat extra meters maken. Dus in deze compenseren zei elkaar :-). Een vriendelijke wandelaar had het lint los gemaakt waardoor een verkeerd beeld werd gecreëerd met betrekking tot de looprichting. De prijs voor meeste loop én fietskilometers gaan dan ook naar Atleet X, proficiat Stella :-)Vincent had inmiddels de turbo aangezet en de achtervolging op Noël ingezet, echter zijn formidabele parcours kennis bij het fietsen heeft hem de kop gekost en ondanks de geweldige loop prestatie is hij niet meer bij Noël gekomen. Hij kwam dan ook nipt 36 seconden te kort. Daarmee noteerde hij dan wel weer de snelste looptijd.

Bij de dames had Melissa de eer om de snelste zwemtijd neer te zetten gevolgd door Ingrid, helaas voor Melissa was zei nog herstellende. De hoeveelheid benodigde lucht bereikte haar longen dan ook niet waardoor het fietsen zwaar werd. Diana noteerde dan ook de snelste fietstijd, en Melissa werd helaas gedwongen om na het fietsen de wedstrijd te staken, een verstandige keuze meid!!! En dat siert je ook!!

Het lopen was uiteraard op hetzelfde mooie terrein van Medammerweide (daar is ie weer), hier noteerde Diana ook weer de snelste looptijd.Al met al dus een zeer spannende strijd, waarbij we hebben mogen genieten van het mooie weer, inhaalraces, extra meters en een verrassend parcours. Dit moet dan ook afgesloten worden met zoals het de clubkampioenschappen betaamt een heerlijk buffet met drank voor de deelnemers, families en vrijwilligers. Want laten we dit voorop stellen; zonder deze was dit alles niet mogelijk geweest en daarvoor dubbel dank!!!!

De afsluiting in de vorm van een heerlijke pasta bij brasserie Merode en de daarbij behorende uitreiking van de wisseltrofee welke dan ook verdienstelijk naar Diana en Noël is gegaan was het toetje.En daar zit hem de kracht van dit kleine maar fijne evenement, trainen is leuk maar zonder gezamenlijk de strijd aan te gaan is het toch iets incompleets. En we hopen dan ook dat het nieuwe parcours, de gezelligheid en het 1 keer per jaar samen lachen en dit jaar zelfs huilen zorgt voor een leuke dag. Want daar draait het om!!!!

Meer fotos ?
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1516944215028822.1073741849.556381137751806&type=1&l=e3355d70e3