• team
  • fietsen
  • zwemmen
  • zwemmen
  • rennen
  • zwemmen
  • fietsen
  • zwemmen
  • fietsen
  • zwemmen

Lezing Eric van der Linden

TVS lezingAfgelopen vrijdag 25 April is er door de vereniging een lezing georganiseerd. Iets wat hopelijk door veel mensen goed is ontvangen. Maar gezien de reacties aan het einde van de lezing en de daar opvolgende dagen was dit zeker het geval.

Het idee werd een tijd geleden in een bestuursvergadering geopperd en besproken. De gedachte die er achter zat was, om naast onze leden bij elkaar te brengen, en naast een clubkampioenschap, gezamenlijke wedstrijd, voorjaarsactiviteit, wielerbaan trainingen en baantrainingen er ook voor te zorgen dat de theoretische kant van het verhaal belicht wordt. 

Er zitten tientallen jaren ervaring in onze leden waarbij mensen aan wedstrijden hebben deelgenomen van Noorwegen tot Amerika en van NK tot jederman triathlon. De bedoeling was om een lezing te organiseren die iedereen aansprak met een stukje trainingsleer, voeding, herstel en algemene info. Als spreker hadden we Eric van der Linden gevraagd.

Eric is tot 2014 bondscoach geweest en maakte in de jaren 90 naam in de internationale triathlonwereld.

 


Een 35 tal leden waren aanwezig en wat dat betreft ook een doorsnee van onze vereniging met nieuwe leden, `oudere` leden, en zelfs niet leden. Eric heeft met zijn eigen coachings bedrijf TriTrack nog veel contact met triathlon. In zijn opening werd al duidelijk dat hij hoopte in de lezing niet de nadruk daar te zeer op te leggen en het moet gezegd worden de lezing was wat dat betreft geheel neutraal. Een complimentje daarvoor.Als opening waren er de pikante foto`s uit de jaren tachtig en negentig met daarop volgend een kleine introductie over wie Eric nou is. Een stukje trainingsleer over Aerobe en Anaerobe drempels, hartslagmeting, trainingsopbouw en vooral ook een dialoog met de aanwezigen. Het was wat dat betreft geen eenzijdige lezing maar er werd voor voldoende interactie gezorgd met het `publiek`.In het stukje voeding, waarbij producten van Trisport Pharma aanwezig waren was er toch een verrassende kijk hierop zowel vanuit de leden als vanuit Eric. Dit was zeker mooi om te zien. Termen als tosti`s op een fiets, alleen spoelen met energiedrank, ik doe alles op water, en ook mensen die 20 gels naar binnen werken, passeerden de revue. Aansluitend werd er nog een drankje genuttigd en waren er nog gesprekken mogelijk met Eric en uiteraard onderling. De producten van Trisport Pharma konden ook aangeschaft worden. Ik denk dat we dan ook mogen zeggen dat we een mooie avond hebben beleefd en met een lezing die dik 2 uur heeft geduurd zeker tevreden mogen zijn. We kunnen terugkijken op een geslaagde activiteit ;-)Als bestuur willen we dan ook een ieder en ook Eric bedanken voor de geslaagde avond. Uiteraard is het nu de bedoeling om het geheel in de praktijk te brengen en daarin hopen we ieder jaar toch weer wat te groeien om mensen te bewegen om actief aan wedstrijden deel te nemen. Zodat het TVS Blauw goed zichtbaar is op de Triathlons. 

In ieder geval alle aanwezigen Bedankt !!!