• team
  • fietsen
  • zwemmen
  • zwemmen
  • rennen
  • zwemmen
  • fietsen
  • zwemmen
  • fietsen
  • zwemmen

ICAN Nordhausen 2014

Nordhausen een plaatsje in de voormalige DDR met 41.926 inwoners was op 24 Augustus het toneel voor de 70.3 van ICAN. Met een groepje TVS-ers was gedurende het jaar afgesproken hier heen te gaan. Hoteltje / pensionnetje erbij en een gezellig en sportief weekend is geboren. Vrijdags is een groot deel afgereisd naar

Pension Garni im Felsenkeller. Een klein maar prettig pension niet te ver van Nordhausen. Het was dan ook meteen volgeboekt door TVS :-)

Naar Nordhausen is het om en nabij de 550km rijden en na 4,5 uur rijden komen we aan bij ons onderkomen voor het weekend. Jean Pierre, Leontien en Harry waren inmiddels al gearriveerd. Even uitpakken en dan naar Nordhausen om de papieren op te halen bij het theater / inschrijfbureau. Onderweg nog een Trabbant gesignaleerd en aangevoeld dat de omgeving niet geheel vlak is. De `papieren` waren dan ook goed geregeld, met leuke extra attributen ;-) niet te klagen dus. Aangezien we in Duitsland zijn stond op het avondmenu Schnitzel met Bratkartoffeln.....wat anders.

Zaterdagmorgen zag de dag er prima uit met een klein zonnetje ,beetje wind en vooral droog weer!! `s Morgens met zijn allen nog maar even een 1,5 uurtje fietsen over het parcours en helaas lek gereden bij een keerpunt (laten we hopen dat het daar bij blijft). Eerste conclusie ....het gaat toch wel behoorlijk op en af. S`middags arriveert Gerard ook in Nordhausen en gaan de dames nog even......shoppen (ja echt waar...)Tegen 5 uur gaan we richting het zwemparcours om de wisselzakken en de fiets in te checken. Helaas begint het te stortregenen en hopen we erop dat dit alleen een tijdelijke wolkbreuk is. Spulletjes opgeruimd en hop hop naar de italiaan. Pasta time!!! En het was heerlijk!!!

Zondagmorgen 6:00AM tijd om te vertrekken. Nog even belangrijke zaken regelen en proberen een beetje te ontbijten, zover dat lukt en op naar de start. En dan sta je daar 8gr celcius ,droog en zeer veel wind. Of te wel brrrrr koud. De watertemperatuur 18,5gr. De elite mag 10 meter voor ons starten,en ook de Olympic Distance start samen met ons. Zij hoeven maar 1 ronde te zwemmen en wij 2 met een klein stukje landgang er tussen, 1,9km totaal. Het water is prachtig helder en na het inzwemmen kruipen we uit het water voor de loop start.

Pang!!! Of we go en al stormend het water in. Het zwemmen gaat goed niet over de kop gezwommen en fatsoenlijk uit het water. Naar de wisselzone en snel mijn fietszak uit de rek plukken. Toch maar snel een droog shirt aangetrokken aangezien de temperatuur en vooral de stevige wind ,die nog behoorlijk gaat mee spelen die dag, van zich laat horen. Op de fiets en gaan. Er is eerst een aanloopstuk van 26km met een heen en weer stuk voordat de 2 ronden starten. op het heen en weer stuk zie ik de 2e tvser die uit water is gekomen Jean Pierre. Die moet ik proberen nog even achter me te houden denk ik stiekem.

Op het aanloopstuk ,wat vlak is voel je de wind en de langere rechte stukken zijn meteen al een gevecht om die snelheid hoog te houden. Na de 26k beginnen de rondes en gaat het omhoog. In totaal zitten er zon 850-900 hoogtemeters in het fietsparcours. Na een lange afdaling is er een keerpunt en gaat het weer terug omhoog. Eens even spieken waar JP is. Nog niet te zien dus doorrrrrrr. Na de eerste ronde gaat het richting Nordhausen om daar door het centrum terug te gaan voor de 2e ronde. En het is zwaar, de wind is ronduit hard en geeft geen moment rust. Zelfs in de afdalingen durf ik niet geheel volluit te gaan omdat de wind aan de fiets trekt en met 55km/uur knijp ik de remmetjes toch wat dicht om wat vaart te minderen. JP nadert met rasse schreden en gaat me op zo`n 65km voorbij. Bjorn die later zaterdags gearriveerd is tref ik inmiddels een stukje voor leontien aan op een heen en weer stuk. Ze zijn nu ook aan hun 2e fietsronde begonnen. En ook harry zie ik daar die aan de Olympische afstand bezig is.

Toch wel afgepeigerd is het na 90k fietsen een genot om van de fiets af te stappen en de wisselzone in te gaan. Fiets wordt meteen aangenomen en met het wisselen is de assistentie top. Alle spullen worden voor me opgeruimd en ik kan dus gewoon wisselen en door gaan. Top verzorging!!!

Dan gaan we er aan beginnen een halve marathon op een volledig vlak parcours......................tenminste dat pretenteert de organisatie op hun site. Echter is het loopparcours vergeven van de beklimmingen en stukken onverhard en zitten er dus bijna 400 hoogtemeters in. Er moeten 4 ronden van 5km afgelegd worden met zoals gezegd eerst een afdaling welke bestaat uit kasseien om vervolgens slingerend omhoog te klimmen naar een stuk bos waar we door heen gaan om weer af te dalen naar het centrum. De eerste Ronde zie ik een stuk voor me JP lopen deze was 4min voor me van de fiets afgekomen volgens de supporters. Pffff daar gaan we, bergop en rustig mijn eerste 5km gelopen. Na mijn eerste loopronde is Leontien ook begonnen met lopen en is ze Bjorn nog voorbij gefietst. Voor me zie ik Bjorn lopen die aan zijn eerste 1 loopronde is begonnen en ga hem voorbij en ik heb het gevoel dat hij vandaag nog een lange weg heeft te gaan. Maar top gedaan!!!!!! Langzaam loop ik op JP in maar het kost energie en de bovenbenen hebben het zwaar. Het fietsen heeft er behoorlijk in gehakt. De laatste ronde ,en nu proberen de weg naar boven stevig door te duwen daarna gaat het toch alleen maar bergaf naar de finish. In het bos zie ik JP voor me en op het steil stukje denk ik bij mezelf.....ik ga er langs en hopelijk stort ik niet in. De benen verzuren in het klimmetje maar gas erop. Nog een stuk door het bos omhoog en rammen maar om te proberen daarna een vrije val naar onderen te maken richting finish want........daar staat warme Pizza whoaoaoa. 

Och jongens wat was het zwaar voor de poten en de finish was ook een verademing. Het was ronduit een zware wedstrijd mede door de enorme harde wind en het vlakke (duhhhhhhhhh) .....nondejeu zware loopparcours!!!

In de finish zone mocht ook de begeleiding (lees vrouw,partner,vriend of wat je ook bij je hebt) komen en gratis mee eten en drinken. Top geregeld door de organisatie, Vervolgens komen alle tvs-ers binnen en heeft iedereen de streep gepasseerd. 

Resume een top wedstrijd die gewoon goed geregeld was, een goed gezelschap (wat ook zeer belangrijk is !!!) en mooie omgeving en uitdagend parcours.

Als het even gaat ben ik volgend jaar weer van de partij!!!

PS allemaal bedankt voor het puike weekend ;-) Het was weer top!!!


Kijk hier voor een video verslag over de wedstrijd door MDR