• team
  • fietsen
  • zwemmen
  • zwemmen
  • rennen
  • zwemmen
  • fietsen
  • zwemmen
  • fietsen
  • zwemmen

Ontgroening

Voor het eerst in m’n leven ben ik ‘betrokken’ bij een triathlon. Als vriendin van……..ga je natuurlijk mee in zijn sport. Zijn 1e voor 2014; TriLAGOn Heinsberg: 0,5km zwemmen, 21,2km fietsen en 5,7km rennen. Geen idee wat me te wachten staat!

Na de nodige waarschuwingen van mede triatleten over het niet in bedwang kunnen houden van zijn zenuwen voor, tijdens en na een wedstrijd, begeven we ons naar zijn huis om ‘gezellig’ samen de auto in te pakken. Wijselijk ga ik zwijgzaam (wat voor mij al heel moeilijk is) zitten op het muurtje tussen de opritten en aanschouw het hele ritueel. Ik kan het niet helpen soms te gniffelen. Al ijsberend en hamsterend door de garage, bijkeuken en badkamer vormt zich langzaam een hele berg op de oprit. ‘Ik weet na zolang toch niet meer wat ik allemaal mee moet nemen!’ zucht hij voorzichtig. Tja mup….ik ook niet, hihi. Heerlijk om een volwassen man zo kwetsbaar te zien bij de voorbereidingen van de sport waar hij zo van houdt!

Auto gepakt (zonder al te veel problemen), licentie geprint, inschrijving betaald en nu slapen!

Goede voorbereiding is het halve werk

Heerlijk geslapen, nu aankleden, instappen en gaan. Ze hebben afgesproken om half 9 bij Steinerbos. Voor Ryan en Ivy (mijn 2 jongste kinderen) is dit natuurlijk ook de 1e keer, dus heel spannend. Gelukkig gaan er meer kinderen mee en voorzie ik

daar allerminst problemen. Ik kan me dus ook focussen op de triathlon. Voor de meeste is Heinsberg bekend terrein, dus ik laat me leiden door de rest van de groep.

Gezelligheid staat bij mij dan toch voorop, aangezien ik van de rest geen verstand heb.

Een ontbrekende nieuwe Isaac Meson zorgt al voor de nodig hilariteit, maar de gekleurde badmutsen zijn  een aardige ijsbreker.

Startnummers gehaald (wat voor Jean-Pierre nog niet zo eenvoudig bleek te zijn), parcours verkent, fietsen staan klaar in parc fermé, iedereen een keuze in kleding gemaakt, een zenuwenscheetje zorgt nog voor enige spetters hier en daar, vrouwen en kids gesetteld, wetsuits aan, te water en START!


Ter land, ter zee en in de lucht…..uhhhh of op de fiets

Altijd leuk om mannen (en vrouwen) in strakke wetsuits te zien, maar dit is een indrukwekkende gebeurtenis voor mij en de kinderen en nu is het nog maar een relatief klein aantal deelnemers (heb ik me laten vertellen). Ralph en Kevin komen heel goed weg en zwemmen aan kop. De rest volgt op korte afstand, dus ‘so far, so good’!

Kevin komt als 2e en Ralph als 3e uit het water! Op de fiets….

We lopen met z’n allen richting fietsparcours waar de heren 4 ronde moeten fietsen. De ene z’n sterke onderdeel na zijn succesvolle deelname aan de Alpe d’HuZes en de ander zit zich te verbijten dat hij met Isaac sneller was geweest ;) . Geen terrassen het onderste boven gefietst, geen snoekduiken in struiken….gewoon netjes gefietst!Als laatste het rennen; 2 ronde om het meer. Helaas voor ons weinig om te zien; jammer. Hier zijn duidelijke inhaalmanoeuvres geweest, want de volgorde van deelnemers is aanzienlijk anders dan na het fietsen. De overwinning van Noel is niet te missen. Top gedaan!

De kinderen hebben fijn gespeeld en goed aangemoedigd (geen problemen dus; zoals voorspeld), het weer was lekker, gezelligheid aanwezig en de heren hebben zeer goed gepresteerd! De ‘zoon’ van Jack was zelfs 1e in zijn categorie (voor vragen melden bij Kevin Monse). Al met al vond ik het een zeer leuke ervaring en zal ik iedereen komende weekend in Stein dan ook zeker komen aanmoedigen. Wij zijn ook besmet met het virus en tja……wie ben ik?! De vriendin van….Ralph Jacobs!!

Groetjes Joyce Nieling