• team
  • fietsen
  • zwemmen
  • zwemmen
  • rennen
  • zwemmen
  • fietsen
  • zwemmen
  • fietsen
  • zwemmen

Ironman70.3 Wiesbaden: Ein Schwarzen Tag

Medio april besloot ik om de Ironman 70.3 Wiesbaden aan mijn programma toe te voegen. Afgelopen weekend was het zover.

Na de normale wedstrijdvoorbereidingen  op vrijdag en zaterdag kom ik zondagmorgen los.

Na een nacht met 2u32 min slaap om 5u30 opgestaan. Alle spullen in de auto geladen en opgewekt en blij richting start gereden. Daar ging het al de eerste keer mis. Geflits tegen 41 km/h. dit vanuit een anonieme  vuilbakflitser. Hoera  een half  uur je ogen open en al een boete.

Daarna de normale wedstrijd voorbereiding gestart. Banden oppompen, bidons op de fiets, helm, bril en een reep op het stuur, beetje kwijlen naar al die TT bikes, enz. Voordat  ik me naar de zwemstart begeef nog even mijn blauwe zak  met fietsschoenen en fietstrui inspecteren. Kijken of dat ding nog de juiste plaats hangt.

Om 7u45 was het zover, samen met alle andere 50 plussers gaan we van start. Na de normale gevechten bij een start doe ik rustig mijn ding. Na 33 min sta ik op de kant. Normale tijd voor mij, niks mis mee dacht ik bij mijn eigen. Daarna de zandberg opgeklommen om mijn fietsspullen op te halen. In de wisselzone aangekomen ging het een tweede keer mis. Wat een pech fietsspullen weg!!! Geen blauwe zak met nr 428 meer te zien. Hopaaaaaaaaaa. En nu dan? Na wat op een neer rennen naast mijn rek komt een vrijwilliger me helpen zoeken. Na een tiental minuten zoeken heeft de goede man mijn zak gevonden…… in de omkleedtent. Een of anders doldrieste deelnemer heeft natuurlijk een foute zak gepakt en die na ontdekking gewoon in de tent laten liggen… Pierke zal hem hier wel vinden…

Bijgevolg al een tiental minuten extra aan mijn broek hangen. Keel cool nu lekker gaan rijden is de volgende opdracht.

Het fietsen ging heerlijk.. ik was dan ook lekker uitgerust na het zwemmen. Na 32 km fietsen ging het een derde keer mis. In volle afdaling kreeg ik een klapband. Dit is niet echt een lekker gevoel. Met heeeeeeeel veeeeeeeeeeel geluk recht gebleven. Bij het inspecteren van de schade zie ik gelijk een scheur van 20 a 25 cm in mijn buitenband. De eerste gedachte is dan ..EINDE VERHAAL voor vandaag. Op dat moment passeerde een motor met een jurylid. Deze goede man wilde me nog niet uitschrijven want er zat ergens op het parcours een materiaalwagen. Ja ergens..waar is ergens?  Na enige tijd komt de materiaal wagen me ter hulp. Ondertussen heb ik Bjorn ook al zien langsvliegen.  Mijn vriend de materiaal man heeft op een wip een nieuwe binnen- en buitenband op mijn fel beschadigd velg gelegd. Nummer genoteerd want na afloop wel effe komen betalen svp. No problem.. alles beter als de rest vh fietsparcours afwandelen. Dit grapje heeft na bestuderen van mijn Suunto 29 minuten gekost.

Veel zin om verder te doen heb ik niet meer. Het moraal hang me in de schoenen. Ik besluit om hem toch af te maken. Opgeven is geen optie. Had ik niet kunnen omleggen was het een ander verhaal maar nu opgeven NO WAY!! Die medaille en finisher shirt wil ik hebben. Ik rij nu rustig verder op kruissnelheid. Handjes op het stuur en lekker klein blijven rijden. Diegenen die het Wiesbaden parcours kennen zullen beamen dat de enige manier is om een beetje fit van de fiets te komen.

Na 2u55 zuivere fietstijd klim ik van de fiets.  Ik zie in een ooghoek Bjorn net wegrennen. Hij ziet er niet echt vrolijk uit. Hij heeft volgens mij kennis gemaakt met de zwaarte van dit fietsparcours. Na me rustig te hebben omgekleed ben ik aan de ½ marathon begonnen met Nordhausen in het achterhooft. Lekker uitsloffen. Na 1,5 ronde jog ik Bjorn voorbij. Hij heeft het helemaal gehad. Verkeken op het fietsparcours roept hij me nog toe. Later zal blijken dat hij helaas de eindstreep niet heeft gehaald. Jammer… uitwandelen is geen schande. Ronde na ronde slof ik verder, veel tempo zit er niet in. De wil ontbreekt om een stap sneller te joggen. Na 6u36 bereik ik redelijk fit de streep. Een hele poos na plan maar ja soms heb je wel eens een dag dat het iets anders loopt als gepland of een beetje tegen zit.   Ein Schwarzen Tag!!!

 

Gruse…. JP