• team
  • fietsen
  • zwemmen
  • zwemmen
  • rennen
  • zwemmen
  • fietsen
  • zwemmen
  • fietsen
  • zwemmen

Mijn eerste halve triathlon!!

Anderhalf jaar geleden ben ik begonnen met de triathlon sport. In oktober 2012 heb ik samen met mijn vrouw een halve marathon gelopen. Zonde vond ik het om

de opgebouwde conditie verloren te laten gaan.   Met de aanstaande winter voor de deur ben ik op internet gaan zoeken naar een alternatief, iets anders. Daar vond ik de triatlon vereniging in Stein. Even een mailtje gestuurd aan de secretaris, die mij uitnodigde om eens een zwemtraining bij te wonen. Het beviel me erg goed en ik ben blijven plakken.

In het eerste jaar heb ik een 5 tal sprintjes gedaan, om te ervaring of deze sport wel echt iets voor mij zou zijn. Elke wedstrijd heb ik een beetje meer ervaring opgedaan. Voor het eerst zwemmen in open water, met wetsuit en een watertemperatuur van 12 graden, maar ook sporten in een mooie omgeving als Gileppe. Na dat eerste jaar zocht ik een nieuw doel. Misschien hoog gegrepen, maar ik besloot voor de halve te gaan. De keuze viel op de thuis wedstrijd, “de halve van Stein”. Het einddoel was finishen, de tijd zou niet belangrijk zijn.

Ik heb contact opgenomen met Jean Pierre, met de vraag om me helpen met een trainingsschema om mijn doel te kunnen halen. In 2013 eerst nog op eigen initiatief getraind. Vanaf 1 januari kreeg ik vervolgens elke 4 weken een nieuw trainingsschema. Het trainingsschema inplannen was soms wel een uitdaging, zowel met het werk, als met het gezin. Dan is 2 keer per week, lopen, fietsen en zwemmen niet niks.

In de voorbereiding heb ik de ¼ in Weert gedaan. Deze eerste ¼, ging lekker. Ik liep een pr op de 10 kilometer. Het trainen begon steeds meer zijn vruchten af te werpen. De datum van 22 juni komt wel snel dichtbij. In de laatste  weken voorafgaande aan de halve heb ik op de woensdagochtenden op de fiets getraind met Kevin, Armand en Sander. Daarbij enkele malen “het fietsrondje van Stein” gefietst, om het parcours te verkennen. Iedere keer valt de Snijdersberg weer tegen! Vanaf het vliegveld begin ik er aan te denken. Is dit fysiek of psychisch? Een week voor Stein, op advies van JP,  nog even een buitenzwemtraining mee gepikt in “Hommelheide”.

Dan is het weekend van Stein er.  De dag voor “D Day “ heb ik mijn startnummer opgehaald. Alle spullen thuis klaargelegd en nogmaals gecheckt. In de namiddag naar Stein gefietst om de teamgenoten bij de sprint aan te moedigen. In de haven zag ik een gedeelte van het zwemparcours. Dat was toch wel even slikken, bij de gedachte dat het zondag twee keer moet. Maar goed, we gaan er voor.

Zondagochtend. Zeven uur opgestaan, “lekker” gegeten, mijn ochtendritueel uitgevoerd en zelfs nog een spelletje uno gespeeld met mijn grootste kleine supporters. Dan is het de hoogte tijd om te gaan, het zonnetje schijnt, een paar wolkjes aan de lucht, ik heb er zin in. In parkferme alles klaar gelegd. Nog een paar laatste adviezen van de “oude garde” en dan op naar de waterkant.

Om 10:00 uur klinkt het startsignaal. Het zwemmen ging lekker voor mijn gevoel. Het fietsen ook, lag goed op schema. De laatste klim van de Snijdersberg viel wel tegen. Daar was Diana op dat moment foto’s aan het maken. Gelukkig geen geluidsopnames, want mijn commentaar was niet voor herhaling vatbaar. Fijn dat het een thuis wedstrijd was. De vele aanmoedigingen tijdens het fietsen en lopen deden goed. Ik kreeg steeds meer het gevoel dat ik het zou kunnen halen. Dan het laatste deel, het lopen. In de eerste ronden had ik een haas geregeld (toevallig kwam Ralf langs lopen). Hij hielp me om goed in mijn ritme te komen. Ook weer de vele aanmoedigingen en adviezen langs de kant (drinken, drinken,…..). En dan weet ik dat ik het zal gaan halen. Nog een laatste aanmoediging van mijn grootste kleine supporters, het laatste rondje en op naar de finish. Doel gehaald, finishen na 1,9 km zwemmen, 90 km fietsen en 21 km lopen, met een voldaan gevoel. Tijd, onbelangrijk, 5 uur 31 minuten!

Ludwig Rompelberg