• team
  • fietsen
  • zwemmen
  • zwemmen
  • rennen
  • zwemmen
  • fietsen
  • zwemmen
  • fietsen
  • zwemmen

Polar Bear Trail

De Polar Bear trail heet het ,en men verwacht dan natuurlijk ijskoude en zware sneeuw stormen. Vrieskou en arctische omstandigheden ,maar van dit alles

was natuurlijk op 26 Januari niets waar. Dit neemt echter niet weg dat het 22 zware kilometers waren. De winter is dit jaar niet zo sterk aanwezig maar de regen had daarin tegen voor een mooi en modderig parcours gezorgd. Locatie : Teuven in het wonderschone Belgique. Afstand : 22km Hoogtemeters : 561m.

Bij aankomst stond er al een mooie koe te wachten op de 500 deelnemers. De lounche room (lees Boerderij) was voorzien van een paar heerlijke ouderwetse leren bankstellen. Van die eiken exemplaren die heerlijk zaten. Omdat ze zo heerlijk zaten heb ik het inlopen maar vanaf de bank gedaan. Immers er kwamen nog genoeg km om warm te worden en de uitdaging was toch om lekker ontspannen te lopen.

De Trend was gezet en de tvs lounge hoek was gecrieeerd en de aanwezige waren Helga, JP, John, Toine, Leontien, Marco, Diana, Kevin, Gerard en moi. En een of andere kerel naast me die achteraf wellicht wat maagklachten had.....

Het parcours was zoals gezegd hoofzakelijk modderig en heuvelachtig. Na de start ging het naar beneden en aan je water voelde je al dat dat vervelend heuveltje bij de aankomst nog wel eens de laatste mijlpaal kon zijn. Omgeven door allerlei maten en soorten loopvolk ,klotsende waterzakken en hardlopende mensen met camera`s kon het avontuur beginnen.

Het parcours was op zijn zachts gezegd op veel stukken spekglad en ik moet zeggen aan het eind van de rit cq. volgende dag heb ik haast meer last van mijn voeten gehad dan van mijn bovenbenen. Door de gladheid was het vaak zoeken naar grip en zorgen dat je niet op je plaat ging. Uiteindelijk kost dit behoorlijk wat concentratie en laat ik zeggen dat dit op zich zelf best vermoeiend is. 

Na 13km stond een klein verzorgingspostje en na wat vocht ging het hoppa meteen omhoog ,gestaag maar wel lang en dat was meteen dan ook een lekker klim. Andere stukken waren soms in combinatie met de modder te steil om omhoog te rennen waardoor je gedwongen werd te lopen aangezien hardlopen geen nut had.

Er werden wat slootjes genomen en waterzakken gepasseerd, want èèn ding moet gezegd worden er loopt een gevarieerd volk rond op de trails. Van kanonnen tot kanonnenvoer. Van waterbuffels tot ranke behaarde bearfoot walkers. En het mag gezegd worden dit maakt het des te leuker. De laatste kilometers leken aan te breken toen het bordje 20km in zicht kwam. Daarbij werd de omgeving bekender. Echter kwam je hier bedrogen uit als je dacht dat dit geasfalteerde stukje het laatste was. Na een scherpe bocht naar rechts ging het direct het weiland in en meteen kort omhoog om na 1km weer aan te komen bij de start afdaling en nu dus finisch opmars.

En na 22km voel je dit toch echt wel in de poten pffffffff.

Al met al een mooie en zware loop die nog eens extra lekker was door het vele vocht in de bodem. Het snert soepje smaakte dan ook weer heerlijk in de jaja TVS lounge cq. weelderige leren sofa. Voldaan en gezellig, en voor herhaling vatbaar.

Voor een impressie klik hieroooooo