• team
  • fietsen
  • zwemmen
  • zwemmen
  • rennen
  • zwemmen
  • fietsen
  • zwemmen
  • fietsen
  • zwemmen

La Gileppe 2013

Zondag 11 Augustus: Na een welverdiende (tenminste dat hoop ik) vakantie met daarin een gering aantal sportactiviteiten. Tenminste als kinderdisco, kanoeten fahren en poedelen in het kinderbad niet mee gerekend worden, werd het tijd om verder te gaan. La Gileppe met de trotste leeuw op de stuwdam moest hiervoor zorgen. Met een erg

aantrekkelijk zonnetje zag het er niet verkeerd uit. De genodigde van TVstein waren Noel, JP,Ludwig en ikke en niet te vergeten het ongeloofelijke support talent Angelique. De wedstrijd werd gehouden in een mooie setting het Le Lac de La Gileppe met de wisselzone bovenop de Barrage de LA Gileppe (lees: Stuwdam). Na de paperassen te hebben opgehaald ging het richting wisselzone om de spullen gereed te zetten voor de 1e en 2e wissel.

Aangezien het gebied tweetallig is was het zeer prettig dat de briefing in het ....frans was. Mijn vocabulair rijkt niet verder dan merci, paturain en een flute dus dan maar op naar de zwemstart echter mijnheer de official vondt dat we deze toch moesten aanhoren..... merci. De zwemstart liet al meteen zien waar de eerste hindernis lag. Het klauterwerk uit het water was niet mals, ondanks de loper lagen er behoorlijk wat scherpe stenen en ging het in èèn ruk bergopwaarts richting parc fermee. Hup het water in en een beetje acclimatiseren en met 250 man op dat stuk is dat erg.....druk.

Het zwemonderdeel leg ik meestal in een gestaag tempo af en voor mijn gevoel te behouden. Deze keer zou ik wat actiever deelnemen, en werd er toch een 30e zwemtijd gerealiseerd. Bij het uitkomen van het water zag ik nog een blauw tvstein pakje voor me, Noel die later nog 1e in zijn leeftijds catogerie werd. Wetsuit los en die berg op pffff wat een geklauter na het zwemmen. Wisselen en die fiets op richting Baraque Michel.

Het fietsparcours is heuvelachtig en daar zat toch wel de bottleneck, met 2 weken vakantie op een self inflatable luchtmatrasje van 3cm was mijn rug een beetje uit `balans` en moest er bergop toch wel gestrekt en gerekt worden ivm de lage rugpijn. Na enkele kilometers kwam JP op de fiets voorbij die later ook 1e in zijn leeftijds catogerie zou worden (chapeau Fraussen bruder). Boven aan de Baraque ging het nog een laatste stukje ligt omhoog en daar werd het toch wel lastig om druk op de pedalen te houden ivm de rug. Maar gelukkig kwam daar een mooie lekker lange afdaling ,heerlijk.

In het parc fermee aangekomen waren er toch al aardig wat toeschouwers, loopschoenen aan en gaan met die banaan. Het loopparcours is eenvoudig over de stuwdam langs het meer en vervolgens terug. Door het bochtig weggetje heb je wel niet het gevoel dat je op en neer bent aan het lopen. Op de terugweg Ludwig nog tegen gekomen die aan zijn looponderdeel was begonnen en volgens mij besmet is met het plezier in deelnemen aan dit soort wedstrijden  ;-).

Aangezien de heren fraussen het podium hadden bereikt zijn we nog even naar de prijsuitreiking geweest aangezien er tevens een zeer mooie rondemis aanwezig was ;-)

Al met al een leuke wedstrijd met een mooie omgeving en een leuke dag.


Bekijk hier een filmpje van de La Gileppe