• team
  • fietsen
  • zwemmen
  • zwemmen
  • rennen
  • zwemmen
  • fietsen
  • zwemmen
  • fietsen
  • zwemmen

Triathlon Eupen

Een zondag middag in augustus net terug van vakantie en dus helemaal uitgerust...zou je denken. Voor de vakantie nog op de zwemtraining van Diana gehoord dat het een leuke wedstrijd is. Nou dan moeten we deze toch eens proberen.

De locatie is in ieder geval mooi en het stuwmeer bij Eupen ziet er dan ook uitdagend uit. Of wellicht zijn het de 400 man die aan de start verschijnen die het uitdagend maken??? Een gevoel van in een wasmachine te worden gestopt bekruipt je dan ook. De in- en uitgang naar het stuwmeer is in ieder geval ook geen makkelijk klusje. Tussen de bomen stijl omhoog langs en over de wortels om vervolgens boven in het 1e parc fermee uit te komen.


Een voordeel heeft het zwemmen wel...het is vlak want het loop en het fietsparcours bestaat uit geen meter vlak. Het fietsparcours bestaat uit 2 maal naar boven klimmen waarbij vervolgens continu licht berg opwaarts wordt gereden. Er is praktisch geen moment dat er geen druk op de pedalen staat. Het zwemmen gaat goed ,en ik wens niet in de wasmachine te geraken maar om daarom achter te blijven zie ik ook niet zitten en bij de eerste boei is het dan ook meteen een gedrang van jewelste. Na de tweede boei is het rechtdoor terug naar de exit om onderweg nog enkele keren JP te bestoken met mijn armen. Dan het water uit over een paar akelig scherpe stenen en die bult omhoog.


Wisselen en op die fiets lekker bergaf, begint goed maar het genot duurt 2 min. waarna het omhoog gaat richting 2e parc fermee. Een stevig klimmetje (en neem van mij aan dat onze lieve heer mij daar niet voor gemaakt heeft) en vervolgens boven keren en weer 2 min. bergafwaarts waarna het vervolgens weer alsmaar omhoog kruipt. Om het stuwmeer en dan langzaam afdalen over een zeer veradelijk weggetje met in het midden een groen tapijtje (lees mos) waar je niet over heen wilt. Het parcours is dan ook van ehhh zeer hoge kwaliteit.....NOT.

En dan weer terug naar de klim om weer naar boven te kachelen en het parc fermee in te gaan en te wisselen.
Schoentjes aan en gaan met die banaan. Hier is het begin ook weer prima, lekker berg afwaarts om vervolgens ....weer geleidelijk naar boven te gaan. 7km is de ronde en het parcours gaat gedeeltelijk door het bos en is gedeeltelijk verhard. Al met al een mooie ronde waarbij hier ook weer het laatste stuk omhoog gaat naar de finisch. Al met al een leuke wedstrijd die uitdagend genoeg is en zeker de moeite waard is. Deze gaan we vaker doen!!!!