• team
  • fietsen
  • zwemmen
  • zwemmen
  • rennen
  • zwemmen
  • fietsen
  • zwemmen
  • fietsen
  • zwemmen

Triathlonweekend Stein 23 en 24 juni 2012

zaterdag:
In de morgen het startnummer opgehaald. Dit verliep niet zoals gepland, aangezien er nog borg betaald moest worden. Tussendoor even snel pinnen en de rest ook ophalen.

Gelukkig vandaag alleen maar zwemmen tijdens de SprintTRIO. Even voelen hoe de temperatuur van het water is, om alvast te wennen voor morgen.
Na het startsignaal nog even aan de voeten van mijn broer 'Tom' gezeten die de sprint alleen voor zijn rekening nam.
een kleine 12 minuten later kwam ik uit het heerlijke kanaalwater om de chip door te geven aan  die andere broer; 'Koen'. Koen maakte zijn 25km af op mijn fiets aangezien daar het triathlonstuur opzat alvast voor de zondag. Na het fietsen zou de chip eigenlijk aan schoonzus/vrouw Ingeborg doorgegeven moeten worden, maar zij was eerder van de trap gevallen en moest helaas langs het parcours staan kijken. Gelukkig had ik nog goede contacten om snel een loopster te vinden. Bo was de gelukkige en mocht de 5km volbrengen.
Nadat alles op een lekker tempo werd volbracht, kwamen we alsnog als 3e trio over de finish en konden wij later die avond terug komen voor de prijsuitreiking.
Nu doen de Sterkes al 7 jaar mee met een trio op de zaterdag en staan nu dus ook al voor de 7e keer op het podium. Da's toch best knap!

 

zondag:
Het overbuurmeisje had vannacht haar examenfuif en dus de nachtrust werd enigszins verstoord. De laatste keer dat mijn nachtrust niet optimaal was voor een wedstrijd, werd ik clubkampioen!
's ochtends begonnen met een banaan en een bord pap om vervolgens al in te checken in de wisselzone. De fiets staat goed, kleren liggen geordend in de tas en het wetsuit trek ik langzaam aan. Tussendoor nog even kletsen met de clubgenoten die dezelfde uitdaging aangaan.
Eenmaal in het water is het wachten op het startsignaal. Nog even gekke bekken trekken voor de camera en hop 2km lekker zwemmen in het water. Na een rondje kom ik opeens een bekend koppie tegen in het water. Ralph en ik zwemmen een tijdje naast elkaar. Uit het water gekomen trek ik rustig mijn wetsuit uit en mijn fietskleren aan. Ralph, Sylvia en Bart zijn inmiddels met een snelle wissel al vertrokken.
Een maal op de fiets zit het tempo er al lekker in. Al snel kom ik de andere weer tegen, zeg ze netjes gedag en fiets dan vooruit. Op de Snijdersberg en Maasberg blijkt dat de benen nog goed voelen. Die gekke Hollanders naast mij hebben met de twee bergjes de eerste ronde al behoorlijk wat moeite. Het 2e rondje komt opeens Heleen bij de Vaate langs maar 10 meter verder glijdt zij uit in de bocht en omhelst het asfalt. Dit maakt mij nog meer duidelijk dat ik met dit heerlijke regenweer toch echt voorzichtig moet zijn.

 

NA 96km kom ik nog redelijk fris van de fiets af en ben blij dat ik niet lek heb gereden en niet ben gevallen. Tijdens het wisselen merk ik dat het toch wel een veldslag is geweest onderweg, aangezien er behoorlijk wat uitvallers zijn.

Met een volle blaas begin ik aan het looponderdeel. Ik krijg meteen het advies om rustig aan te doen. Dit probeer ik aangezien het toch al niet meer zo snel wil gaan.

 

Bij de eerste BOELSbak neem ik even pauze om mijn blaas te legen. HEHE.. dat lucht op.Na een 3km begin ik mijn benen en buik opeens te voelen. Vlak voor het einde van het eerste rondje loop ik ook nog eens verkeerd waardoor ik 100meter extra loop en over een hek moet klimmen (TRAILRUNNING 4 LIFE). Tijdens het 2e rondje komt de man met de hamer en is de energie weg. Maarja ik moet nu nog zeker 10 kilometer. met kleine stukjes wandelen tussendoor om even te eten en drinken lukt het nog om over de finish te komen.
Als jongste deelnemer op de zondag tijdens zijn eerste Halve afstand mag ik meer dan tevreden zijn met dit resultaat.

Conclusie: OP NAAR DE HELE AFSTAND!!!