• team
  • fietsen
  • zwemmen
  • zwemmen
  • rennen
  • zwemmen
  • fietsen
  • zwemmen
  • fietsen
  • zwemmen

Tristar 111 Worms

Na ettelijke weken serieuze voorbereiding was het dan eindelijk zover.

Ik had JP’s woorden ter harte genomen en me voor deze wedstrijd al in december ingeschreven. Volgens JP was dit DE wedstrijd om de lange afstand eens uit te proberen. Worms moest een test vormen voor de Halve van Stein. Dat Worms zo kort voor Stein lag boeide me niet! Misschien alleen maar goed! Als Worms niet in de benen zit, dan ook geen Stein.

 

In januari werden al de hotelkamers geboekt. Talloze tweets vlogen heen en weer om ervoor te zorgen dat we met z’n allen in hetzelfde hotel zaten. Het werd Weingut Sandwiese Winzerhotel in Worms.
Naarmate het weekend naderde steeg ook de spanning. Het weer werd nauwkeurig in de gaten gehouden door JP en er werden afspraken gemaakt voor de reis naar Worms. Jurgen, JP en Dennis zijn op vrijdag al vertrokken en konden zo op zaterdag het fietsparcours al verkennen. Ralph en ik zijn pas op zaterdag vertrokken. Nadat iedereen bij het hotel was zijn we met zijn allen naar de wedstrijdzone gegaan en hebben daar het zwemparcours bekeken. Daarna de fiets ingecheckt, transitionbags klaargemaakt en langzaam begonnen met de mentale voorbereiding voor de wedstrijddag. ’s Avonds hebben we nog gezamenlijk gegeten in het hotel.
De wedstrijd startte om 8 uur, dus dat werd vroeg opstaan. Het ontbijt was pas om 8 uur, maar Jurgen kon gelukkig regelen dat er die ochtend om 6 uur ontbijtzakjes voor ons klaarstonden! Maar wat een teleurstelling; de ruimte waar onze ontbijtzakjes (en koffie!) stonden was afgesloten. Na veel heen en weer gedraai en gemompel zijn we maar zonder ontbijt vertrokken. Dan maar een oud broodje van de dag ervoor. Gelukkig heeft Rob de zakjes later opgehaald en meegenomen zodat we toch iets fatsoenlijks konden eten voor de wedstrijd.
De zwemstart was een eindje uit de buurt. Eenmaal daar aangekomen begonnen de zenuwen langzaam op te spelen. De hele tijd nergens last van gehad maar net nu voor de start begon het! Elke paar seconden mochten 3 zwemmers het water in, tegen de tijd dat ik aan de buurt was waren reeds 20 minuten verstreken.. zenuwen vrij spel……
Het zwemmen ging me deze keer goed af, het was geen geduw en getrek en ik kon in alle rust mijn rondje maken. De wissel was wel een beetje vreemd; uit het water moest je een goede 500 meter lopen om bij de wisselzone te komen. Bij de wisselzone aangekomen stond ik in het verkeerde rek mijn transitionbag te zoeken, ik vond nergens mijn nummer, mijn nummer was weg! Paniek! In al mijn haast en zenuwen wellicht had ik de cijfers verwisseld; ik zocht naar zak 352 ipv 523! Hoe gestrest kun je zijn. Helaas heeft me dat wel kostbare tijd gekost. Daarna ging de wissel snel en zat ik in no-time op de fiets. 100km voor me, pfft. Daar heb ik van te voren wel even tegenop gezien. Zeker na het verhaal van de mannen dat het parcours toch wel erg pittig was. Al snel zat ik op snelheid, de eerste 30 km waren redelijk vlak, gemiddeld zo’n 34 km/u. Daarna kwamen de klimmetjes die er wel even inhakten. Het waren 2 rondes en ik heb beide rondes in gelijk tempo kunnen fietsen. Beide gemiddeld 30 km/uur. Het was een schitterend parcours dwars door de wijnvelden.
De wissel met het lopen ging snel. Deze keer heb ik totaal geen moeite met de wissel van fietsen naar lopen en al snel had ik de juiste pace te pakken. Het loopparcours waren 2 rondjes door de stad Worms en over de Rijnbrug. Een snel parcours waar ik nog even helemaal los kon. Na 50 minuten zag ik de rode loper voor me verschijnen die me naar de finish bracht. Ik kreeg kippenvel en moest even een traantje wegpikken. Ik had het gehaald en zonder problemen EN in en fantastische tijd: 4:45.
De finishfoto spreekt verder boekdelen!
Dit was het eerste weekend dat ik met TVStein onderweg was voor een wedstrijd. Ik moet zeggen dat is me zeer goed bevallen. Het was gezellig, je had steun aan elkaar en creerde een eenheid. Dat smaakt naar meer....!