• team
  • fietsen
  • zwemmen
  • zwemmen
  • rennen
  • zwemmen
  • fietsen
  • zwemmen
  • fietsen
  • zwemmen

TVS-ER VAN DE MAAND SEPTEMBER 2017


Naam: Rob Sprengers   
Leeftijd: 38
Woonplaats: Sittard
Relatie: getrouwd
Kinderen:3 kinderen

Stel jezelf eens voor en vertel eens wat over jezelf en wat je zoal doet in het dagelijkse leven ?
Hallo allemaal, mijn naam is Rob Sprengers ben 38 jaar en woonachtig in Sittard. Ik ben getrouwd en heb drie geweldige kinderen. Bjorn (9 jaar), Lucas (8 jaar) en Julie (4jaar).
In het dagelijks leven ben ik Sales Manager voor Prinsen BV. Wij zijn producent van sport- en dieet voeding, instant warme dranken en andere instant producten. Dit ontwikkelen wij voor veel bekende merken (Born, Maxim sport, Powerbar, Decathlon etc) als ook veel huismerken zoals Kruidvat, Albert heijn, Etos, Jumbo etc.
Ik ben hier samen met mijn team verantwoordelijke voor de commercie in de BeNeLux, Scandinavie, Frankrijik en oost Europa. Naast mijn gezin en mijn werk ben ik actief lid van de Sittardse stads carnavals vereniging alwaar ik sinds ca 9 jaar meehelp bij het organiseren van evenementen.Waarom en wanneer ben je met triatlon begonnen?
Dat vraag ik me ook af . Ik fietste al jaren en tevens deed ik aan hardlopen en krachtsport. Ik werd door een vriendin gevraagd of ik niet aan een relay op de sprint afstand mee wilde doen. Eigenlijk voor de triathlon in Stein dit jaar. Volgens mij was dit ergens in de zomer van 2016. Ik vroeg haar welke afstanden dit waren en werd al snel geïnteresseerd voor de 111 afstand. Ik had me al snel ingeschreven voor de 111 in Stein 2017 en ben gaan trainen. Hoe moeilijk zou het zwemmen kunnen zijn….?!? Mijn eerste “zwemtraining”, op eigen houtje viel dan ook enorm tegen. Ik besefte me vrijwel direct dat wilde ik 1.000 meter gaan zwemmen dat ik hier hulp bij nodig had. Toen ben ik gaan zoeken en kwam ik bij TV Stein uit. Hier ben ik in Oktober begonnen.

Triatlon is een individualistische sport, wat bindt je aan TV Stein?
In eerste instantie de trainingen. Ik merkte dat de techniek lessen al snel resultaat opleverden, wat me nog meer motiveerde. De gezamenlijke sprint triathlon in Aachen, voor mij mijn ontgroening, vond ik echt super.


 
Hoewel je de wedstrijd alleen doet, heb je toch de reis erheen, alle tips en truc van de “oud” gedienden en de evaluaties en ervaring delen erna, wat het echt leuk maakt. Ook op andere wedstrijden in de buurt kom je andere leden tegen, wat het erg leuk maakt!

Train je volgens een trainingsschema? Zo ja, van wie?
Ik heb me vooraf laten adviseren door ervarings deskundigen. Ik trainde al 3 tot 5 keer in de week (kracht en cardio). Dit ben ik blijven doen in zoverre mijn agenda dat toeliet, maar ben meer gaan rennen en zwemmen. Daarnaast 1x in de week fietsen en ook nog afwisselend kracht training. Al met al zo’n 6-8 uur per week.

Train je altijd (weer of geen weer)?
Een wijs man heeft me eens verteld dat je juist moet trainen wanneer anderen binnen zitten. Dus weer of geen weer, trainen kun je altijd,

Wat is je favoriete training(svorm)?
Eigenlijk is dit afhankelijk hoeveel tijd ik heb. Ik heb een druk leven maar combineer het graag. Op bezoek bij mijn pa in Venlo… fiets mee en terug fietsen ipv met de auto. Hardlopen doe ik ook graag, maar train nu nog niet verder dan 10K, aangezien ik niet voornemens ben (vooralsnog) om langere afstanden te gaan lopen. Feitelijk vind ik het allemaal leuk om te doen. Ben graag sportief bezig, zowel in activiteit als gezond eten, juiste supplementen etc.

Welke wedstrijdafstand beoefen je (heb je beoefend)?
Ik heb pas drie wedstrijden gedaan. 2x een sprint triatlon (Aachen en Maastricht), 1x de olympische afstand in Amsterdam

Wat is je favoriete afstand?
De Olympische afstand was echt super gaaf. Maar wat heb ik afgezien bij het zwemmen. Door al het trainen heb ik een overbelasting op beide schouders opgelopen, wat me beperkt in kracht voor te zwemmen.Wat is je favoriete onderdeel?
Het fiets onderdeel vindt ik echt fantastisch en is absoluut favoriet. Heerlijk door de bochten knallen op mijn Giant Propel en proberen zo lang mogelijk op gemiddelde te blijven rijden!!!

Wat is je favoriete triatlon?
Dat is een moeilijke aangezien ik net begonnen ben. Maar de Tri Amsterdam was wel heel vet ondanks alle tegenslagen.

Wat is je mooiste triatlonervaring?
Het meest fantastische gevoel heb ik beleefd in de Tri Amsterdam. Toen ik mijn fiets, na het ongeluk al rennend naar de transitie zone gebracht had en aan mijn 10 kilometer hardlopen begon. Toen wist ik zeker dat ik mijn doel bereikt had. Drie kwart jaar had ik getraind voor dat moment. En ik had niet opgegeven, ondanks tot 2 x toe kramp tijdens het zwemmen, een botsing met een brug en 5,5 km rennen op mijn fietsschoenen met een fiets in mijn hand…
Ik heb 10 km lang lachend en met een geweldig gevoel naar de finish gerend. Zie de foto hieronder waar ik mijn broer aangeef dat ik nog maar 1 ronde hoef te rennen. Het lijkt me dat mijn gezichtsuitdrukking genoeg zegt…


 
Wat is je vervelendste of knulligste triatlonervaring?
Tijdens de Olympische afstand in de Tri Amsterdam besloot een vrachtwagen het fietsparcour (verkeers arm) op te rijden en die werd tegen gehouden op een smal bruggetje net achter een bocht waar ik met 40km per uur kwam anavliegen. Ik kon niet meer uitwijken en ramde de brug……
Fiets stuk, 50 minuten stilgestaan totdat alles geregeld was… en toen de laatste 5.5Km maar met de fiets in de ahnd naar de transitiezone gerend, om alsnog de wedstrijd af te kunnen maken.. Lijkt me vervelend genoeg…. Heb je dan bijna een jaar voor getraind…. Mara wel gefinished!!! (vertraging zeker 45 minuten)
Wat is/zijn je doelen voor het komende jaar?
8 Juli heb ik de ¼ triathlon in Hardenberg opstaan. Dan nog de 10K bij Marathon Eindhoven en verder nog niets. Verstandig zou eigenlijk zijn om mijn schouderblessure rust te geven, maar triathlons zijn wel verdomd verslavend 

Wat voor fiets heb je en doe je het onderhoud van je fiets zelf?
Ik ben ambassadeur voor Giant Benelux en heb nog een aantal persoonlijke sponsors, waaronder Giant store(Sittard-Geleen). Zij hebben mij o.a. een hele vette Giant Propel gesponsord en doen ook het onderhoud. Uiteraard krijgt de fiets van mij na iedere wedstrijd een goede poetsbeurt, zodat ik kan shinen op mijn vette Giant!!!


 
Wat is je droomfiets?
Mijn droomfiets is de Giant Trinity Advanced Pro 2. Echt een super vette fiets!!Heb je naast de triatlon nog andere hobby’s?
Uhhhhhh, nope te weinig tijd 

Wat is je levensmotto?
If you want it, you can do it!
Persoonlijke noot?

Ik houd mijn sportieve avonturen bij op mijn blog. Deze kun je lezen op www.robsprengers.nl