• team
  • fietsen
  • zwemmen
  • zwemmen
  • rennen
  • zwemmen
  • fietsen
  • zwemmen
  • fietsen
  • zwemmen

EFFE VOORSTELLEN MEI


Naam: Jorrit
Leeftijd: 39 jaar
Woonplaats:  Catsop- Elsloo
Relatie: samenwonend met Jefte
Kinderen: 2 dochters, Sam ( 14) en Sera (12)

Stel jezelf eens voor en vertel eens iets over jezelf en wat je zoal doet in het dagelijks leven?
In het dagelijks leven ben ik eindverantwoordelijk voor Dirt Devil in de Benelux, een Amerikaans merk van stofzuigers, stoomreinigers, robots etc voor de consumentenmarkt. Deze producten leveren wij aan alle grote retailers en online spelers.


 
Waarom ben je met triatlon begonnen?
Ik ben eigenlijk nog niet begonnen want moet mijn eerste triatlon nog voltooien…. Ik ben een sportliefhebber in brede zin en vind t mooi om te zien hoe sporters daar alles voor laten om hun uiteindelijke doel te bereiken. Ik hou van uitdagingen en mezelf nieuwe doelen stellen, ook al liggen die soms buiten mijn comfort zone. Ik ben 5 jaar geleden begonnen met hardlopen, toen met t doel een marathon te lopen. Afgelopen jaar ben ik ’s ochtends gaan kijken naar de start van de Iron Man in Maastricht: De sfeer, de atleten en de enorme uitdaging deze ultieme duursportwedstrijd te voltooien hebben me toen doen besluiten dat ik dit ook wilde proberen. Ik heb vervolgens besloten deze persoonlijke uitdaging te koppelen aan een goed doel wil zoveel mogelijk geld ophalen voor Stichting Pure Dream Centre, een educatieprogramma voor kansloze kinderen in Cambodja waar ik als bestuurslid nauw bij betrokken ben.

Wanneer ben je met triatlon begonnen? En Heb je nog andere sporten Beoefend ?
Ik ben eigenlijk een voetballer maar daar heb je bij triatlon niet zoveel aan omdat t overspelen van je badmuts naar een ander zelden voorkomt, “schwalbes” maken in t water betekent dat je verdrinkt, je shirt over je hoofd trekken om mijn niet-bestaande sixpack dan wel stilleven aan tatoeages te tonen op de fiets levensgevaarlijk is, en het klaarblijkelijk niet wenselijk is een sliding te maken op je voorganger met hardlopen. Kortom: Kansloos.


 
Sinds wanneer ben je lid van TV Stein?
Sinds september 2016

Hoe ben je bij TV Stein terecht gekomen?
Ik wist van het bestaan van de vereniging en ben toen via Rob Stassen in contact gekomen met Jean Pierre

Triatlon is een individualistische sport, wat bindt je aan TV Stein?
Wat ik oprecht positief vind aan de vereniging is de beleving van het bestuur en trainers die met zo’n klein team het geheel draaiende houden, geen gemakkelijke opgave. En dat al zo lang. Ook het gegeven dat ieder, ongeacht zijn niveau, intensiteit of prestatie in zijn waarde wordt gelaten in zijn/ haar doel door de mede sporters vind ik top. Voor mij zijn de zwemtrainingen de meest bindende factor aan de vereniging.

Hoeveel uur train je gemiddeld per week?
Het is voor mij natuurlijk lastig om een gemiddelde te noemen als je eigenlijk pas 6 maanden bezig bent maar train nu tussen de 12-14 uur afhankelijk hoe ik t geregeld krijg.

Train je altijd (weer of geen weer)?
Tot nu gaat t zwemmen met slecht weer me redelijk goed af, wellicht ook ingegeven door de matige winter… :-), vind ik hardlopen in de regen of bij vorst geen enkel probleem maar op de fiets zie je me niet bij slecht weer, never nooit niet. Dan liever nog op die ellendige Tacx voor de tv, de finale van t EK ’88 of de kwartfinale 1998 tegen Argentinië verveelt toch nooit…? Dennis Bergkamp, Dennis Bergkamp, Dennis Bergkaaaaaamp!

Wat is je favoriete training(svorm)/ onderdeel?
Hardlopen alhoewel ik denk dat je dat “hard” er wel af mag laten tijdens de Iron Man…. De andere twee onderdelen zijn voor mij compleet nieuw en heb ik ook totaal geen ervaring in. Ik ben dan ook blij dat ik sinds kort “zonder bandjes “ in de baan lig en het fietsen “zonder zijwieltjes” nog geen voortanden heeft gekost… 

Wat is/zijn je doelen voor het komende jaar en jaren?.
Ik heb me ingeschreven voor de Sprint in Aken, de Kwart in Weert en de halve van Indelande nadat Stein wederom liet zien politiek gezien niet onder te doen voor Napels of Tegucigalpa en de halve van Stein dus niet doorging. Uiteindelijk sta ik dus op 6 augustus aan de start bij de Iron Man in Maastricht

Wat voor fiets heb je en doe je het onderhoud van je fiets zelf?
Als er iets is dat me het minst interesseert aan deze, verder geweldige sport, is t wel “de fiets”. Ik sta dan ook nog steeds versteld van de gesprekken en wijze waarop ik mensen horen praten, nee, praten dekt niet de lading, filosoferen, over hun racefiets. Voor mij, als “nit-wit in het fietsen” blijft t een “on-ding zonder veel opties” waarbij ik voor het oppompen van de voorband het liefst even bij Sjefke Janssen naar binnen loop. Maar antwoord gevend op de vraag: Ik heb een Isaac, een merk overigens waar ik voordat ik de winkel inliep nog nooit van had gehoord… Maar goed, Asics fietsen hadden ze niet...Heb je naast de triatlon nog andere hobby’s?
We gaan graag naar Italië op vakantie vanwege de mensen, de cultuur , de keuken en omgeving maar ben ook heel veel te vinden aan de Zeeuwse kust waar ik enorm geniet van de zee, strand, wind en lekker eten en drinken.

Wat is je levensmotto?
Een goed leven is iets meer doen, iets minder nodig hebben, vaak lachen, groots dromen en dankbaar zijn voor wat er is. Kijk om je heen, sta open voor ’t onbekende en beleef. Heb lief. Wees sterker dan dat wat je tegenhoud.

Persoonlijke noot: Ik wens iedereen een mooi seizoen toe !