• team
 • fietsen
 • zwemmen
 • zwemmen
 • rennen
 • zwemmen
 • fietsen
 • zwemmen
 • fietsen
 • zwemmen

Doelstelling

Tri Club Stein heeft tot doel haar leden te ondersteunen bij het beoefenen van de Triathlon sport, door middel  van het aanbieden van trainingsfaciliteiten en middelen alsmede het in teamverband / collectief deelnemen aan wedstrijden.

Tri Club Stein is opgericht in Maart 1988 door een aantal actieve deelnemers van de "Halve Triathlon van Stein".

Tri Club Stein is lid van de Nederlandse Triathlon Bond (NTB) en heeft per 1 januari 2019: 112 leden.

Contributie

Lidmaatschapskosten / Contributie

 

Geboortejaar is bepalend voor contributie-inning. (bijv. wordt je in 2019, 21 jaar oud, dan betaal je over 2019 de senioren-contributie)

Bijkomende kosten:

Nederlandse Triathlon Bond
• Ieder lid vanaf de categorie Jeugd wordt bij de NTB aangemeld voor een basislidmaatschap. Kosten hiervoor zijn te bekijken op de website van de nederlandse triathlonbond. Ieder lid ontvangt van de NTB 8x per jaar het blad “Triathlon Sport”.

• Ieder lid heeft de mogelijkheid om als aanvulling op het basislidmaatschap van de NTB een aanvullende atletenlicentie aan te vragen. De additionele kosten hiervoor zijn te bekijken op de website van de nederlandse triathlonbond.


Clubkleding
• Normaliter wordt 1 x per twee jaar nieuwe clubkleding besteld. Deze kleding wordt gedeeltelijk bekostigd door onze sponsoren. Echter eenieder die kleding besteld levert zelf ook een vooraf vastgestelde bijdrage. Afhankelijk van het pakket kan de eigen bijdrage verschillen. De eigen bijdrage wordt voorafgaand aan het bestelproces kenbaar gemaakt.
• Leden welke een tientjes lidmaatschap, niet zwemmend lidmaatschap of een mini lidmaatschap hebben kunnen eveneens deelnemen aan het clubkleding project maar komen niet in aanmerking voor een gereduceerd tarief op basis van sponsorinkomsten. Zij voldoen dus de volledige aankoopwaarde van de kleding.

Hier kun je het Aanmeldingsformulier invullen (of printen en na invulling en ondertekening sturen naar Secretariaat TCS • Belgenstraat 3 te 6171 AW STEIN)

Trainingen

Trainingsfaciliteiten:

 Zwemtrainingen

• Dinsdag: 20:00-21:00 uur / Zwembad Steinerbos 

• Donderdag: 20:00-21:00 uur / Zwembad Steinerbos

• Zaterdag: 8:30-9:30 / Zwembad Steinerbos


Open-water zwemtraining

• Vanaf 25 april starten we weer met onze buitenwatertrainingen (mits het weer het toelaat). Deze trainingen worden gehouden op donderdagavond vanaf 19:30 uur op verschillende locaties. Houd daarom de website en onze facebookgroepspagina in de gaten voor actuele gegevens.

 

Fietstrainingen

• Zondag: 09.00-11:00 uur / Maart t/m November, Vertrek parkeerplaats zwembad Steinerbos

     Winterseizoen:

• Zondag: 10:00-12:00 uur / December t/m Februari (max. 2 uur)

 

Gezamenlijke Loop(trainingen)

• Zaterdag: 09:30-10.30 uur / Steinerbos, na zwemtraining mogelijkheid tot gezamenlijk lopen. GEEN TRAINER.

 

 

Activiteiten

Gezamenlijke wedstrijd

• Ieder jaar wordt er door de leden van Tri Club Stein een wedstrijd gezamenlijk bezocht. Deze wedstrijd wordt aan het begin van het seizoen door het bestuur uitgekozen waarbij gekeken wordt naar laag drempeligheid. Kosten voor deze wedstrijd worden door de vereniging betaald.

Najaarsactiviteit

• Ieder jaar wordt er een najaarsactiviteit georganiseerd. Dit is reeds meerdere malen een herfstloop met aansluitend een buffet geweest. Het bestuur zal iedereen tijdig informeren over de datum en aard van de najaarsactiviteit.

Clubkampioenschap

• Jaarlijks wordt een clubkampioenschap georganiseerd. Deelname aan dit clubkampioenschap is open voor alle leden met uitzondering van de tientjes leden en de mini leden.

 

 Voor 2022 zijn dit de volgende activiteiten:

 • 12-03-2019: Voorjaarsloop met lunch, start 10:00 na de zwemtraining vanaf zwembad Steinerbos
 • vanaf eind april: Buitenwater zwemmen (data worden via de nieuwsbrief en op facebook bekend gemaakt)
 • 13-05-2022 Wisselclinic
 • Clubkampioenschap gezamenlijke wedstrijden:
  • 04/05-06-2022: 043 Triathlon Eijsden
  • 03-07-2022:  Triathlon Stein
  • 17-09-2022: Triathlon Roermond
  • 08-10-2022: Swim - Run - Swim - Run
 • Najaar: Trailclinic met aansluitend trainwedstrijd

 

Historie

Triathlon Vereniging Stein is opgericht op 1 maart 1988 te Stein door Bert Hanckmann (Technische Commissie), Thei Hanckmann (Penningmeester), Wil Cobben (Voorzitter) en Hans Hillen (Secretaris). Tevens werden Huub van Kan en Jack Claessen aan de Technische Commissie, toegevoegd.

De "Halve van Stein" (jaarlijkse triathlon) is de aanzet geweest voor oprichting van de vereniging, na 1 mislukte poging, werd de vereniging, na een Oprichtingsvergadering in Zaal Hermans aan de Havenstraat in Stein, bij meer dan 30 startleden, opgericht. De zwemuren werden van de Brandweer In Stein overgenomen, eerst alleen op dinsdag en donderdag van 19:00 tot 20:00 uur. Daarna werden 2 uur toegevoegd op zaterdag en zondag.

Al snel groeide het ledenaantal in de eerste jaren naar meer dan honderd leden van zuid- en midden Limburg waarna een ledenstop nodig was. Triathlon Vereniging Stein was in het begin van de 90-er jaren, de grootste triathlonvereniging van Limburg. Het ledenverloop stabiliseerde medio 90-er jaren tot gemiddeld 75 leden. Het verloop was echter groot maar werd ieder voorjaar weer aangevuld door nieuwe potentiele triathleten.


De vereniging naam jaarlijks deel aan  "de Halve van Stein", de halve van Bredene, Klein Vink en Schluchsee in Duitsland. Kwart triathlons van Waalwijk, Hank, Geel, Swalmen, Heerlen, Sittard en Roermond stonden ook ieder seizoen op het programma. Aan het einde van ieder seizoen, werden de clubkampioenen bepaald op de halve en de kwart triathlon, op basis van vooraf gekozen wedstrijden.
Cafe Zaal Hermans in Stein was toen de vaste gelegenheid voor huldigingen, recepties en feestavonden.

 

tvslogo small

Vanaf maart 2018 is onze vereniging omgedoopt in Tri Club Stein.

TCS Logo website2018 200x166

Bestuur & Trainers

 Bestuur:

 

Van links naar rechts: Ingrid Kerstges, Sven Eussen, John Bosch, Diana Smeets, Marvin Boss en Ivo van den Bergh

Diana Smeets - voorzitter

email:

Ivo van den Bergh - secretaris

email:


Sven Eussen - penningmeester

email:

Leden:

John Bosch - ledenadministratie

email:


Ingrid Kerstges - coördinator activiteitencommissie

email:


Marvin Boss - algemeen bestuurslid

email:  

 

Trainers:

    Guido van Weert

    Angelique Dieteren Ribeiro

    Guy Schrooten 

 

Het bestuur stelt zich voor:


Bij wie kan je terecht voor:
Aandachtsgebied
Aanspreekpunt binnen bestuur

 

Zwemtrainingen

John Bosch

 

Lidmaatschap / NTB

John Bosch

 

Sponsoring

Ivo van den Bergh

 

Clubkleding

Diana Smeets

 

Activiteiten / wedstrijden

Ingrid Kerstges / Marvin Boss

/  

Website

Diana Smeets

 

Social media

Ingrid Kerstges

 

Financiële zaken

Sven Eussen

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat doet het bestuur?

Tri Club Stein is een vereniging en is in dien hoedanigheid een rechtspersoon. Het bestuur is de vertegenwoordiging van deze rechtspersoon: intern naar de leden, commissie en extern naar bijvoorbeeld NTB, gemeente, sponsoren. Het bestuur draagt dus zorg voor het beleid en de continuïteit van de club. 

Het bestuur komt maandelijks bij elkaar in een bestuursvergadering. Hier worden actuele onderwerpen besproken en actiepunten bepaald. Tussen de bestuursvergaderingen door hebben de bestuursleden veel contact met elkaar en met leden van de verschillende commissies. 

Wie zijn de bestuursleden?

Sinds de ledenvergadering van februari 2022 heeft Tri Club Stein een vernieuwd bestuur, met vertrouwde en nieuwe gezichten. De hoogste tijd dat zij zich voorstellen!

 

Diana Smeets (voorzitter)

Wat doe je in het dagelijks leven?

In het dagelijkse leven ben ik werkzaam als Projectleider / Consultant bij VISTA College. Ik woon samen en heb twee Engelse Springer Spaniels waarmee ik actief ben in de jacht en jachthondensport. Daarnaast volg ik de kunstacademie fotografie. 

Waarom triathlon?

Zoals bij veel meisjes begon mijn sportcarrière in de turnzaal. Rond mijn 15e gespeeld bij basketbalvereniging Kepu Stars in Heerlen. Mijn vader was fervent sportman en had jaren aan atletiek gedaan. Dat is de aanleiding geweest om me aan te melden bij de atletiekvereniging. Dit vond ik leuk! vooral de lange afstanden, de duurlopen. Verschillende marathons en vele hardloopwedstrijden volgden. Totdat ik in 2008 een huis kocht in Stein, schuin tegenover het zwembad. Omdat Stein bekend staat om de Triathlon van Stein én ik zo vlak bij het zwembad woonde, werd ik lid van Triathlon vereniging Stein. Maar naarmate de tijd verstreek en ik steeds meer bezig was met de sport wilde ik steeds meer. Al snel volgden de langere afstanden. Inmiddels prijken, naast veel korte en middellange afstanden, ook 2 hele Ironmans op mijn palmares!

Waarom bestuur?

Ik vind het leuk om mee te denken over de toekomst van Tri Club Stein in brede zin. Ik ben trots op onze club en wil dat ook graag naar buiten toe uitdragen. Ik voel me betrokken bij TCS en vind ik het belangrijk dat iedereen, van welke niveau dan ook, bij ons de triathlonsport kan beoefenen.

Waarvoor kunnen leden bij jou terecht? 

Je kunt altijd en voor allerlei vragen en thema’s bij mij terecht. Kan ik het niet voor je beantwoorden of oplossen, dan zoek ik de juiste persoon voor je die dat wel kan!

 

Sven Eussen (penningmeester)

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben Financieel Adviseur bij Zuyd Hogeschool. Naast triathlon ga ik graag op reis of op pad met mijn vrouw en onze twee zonen.

Waarom triathlon? 

Ik groeide op in Stein en ging elk jaar naar de triathlon kijken. Pas tijdens de editie van 2018 dacht ik: “dat kan ik ook”. Als voorbereiding op de lange afstand in Stein deed ik de sprint in Eijsden. Toen ik in het water lag dacht ik: “dit is het domste waar ik ooit aan ben begonnen” maar eenmaal over de finish was ik verkocht. Afzien in drie disciplines dat is toch heerlijk!

Waarom bestuur?

De link tussen mijn baan en de functie van penningmeester is snel gelegd. Ik probeer zo goed mogelijk mijn steentje bij te dragen aan de club zodat we samen op een leuke en gezellige manier kunnen trainen.

Waarvoor kunnen leden bij jou terecht?

Je kunt bij mij terecht voor alle financiële zaken zoals declaraties en vragen over facturen.

 

Ivo van de Bergh (secretaris)

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben getrouwd en vader van twee dochters. Voor de mensen die nog niet weten waarom ze al een aantal jaren met de naam van een strafrechtadvocaat op hun tenue rijden: dat is mijn werkgever. Ik ben dus strafrechtadvocaat van beroep en sta mensen bij die verdacht worden van een strafbaar feit. Dat kan iets heel eenvoudigs zijn, maar ook de grotere en bekendere zaken kom ik in mijn praktijk regelmatig tegen. 

Waarom triathlon?

Ik ben in 2018 begonnen met triathlon met de bedoeling om een keer aan de start te staan van een hele. Ik heb zeker in mijn studententijd veel gefietst en nadat ik een aantal keren de IronMan in Maastricht voorbij zag komen, dacht ik: “dat wil ik ook.” Die gedachte was van korte duur, want na de eerste 25 meter in het zwembad wist ik dat ik nog een lange weg te gaan had. In 2022 is het er, nadat ik al een aantal kleinere beproevingen had doorstaan, dan toch van gekomen en finishte ik mijn eerste volledige afstand in Maastricht. Natuurlijk wil je zo’n traject niet alleen aangaan en daarom heb ik me destijds aangemeld bij de club. Nu moeten jullie niet denken dat ik na dit jaar ga stoppen, want ik vind het combineren van alle sporten zo leuk dat ik mij ook de komende jaren TCS-lid zal willen blijven noemen. 

Waarom bestuur?

Als bestuurslid houd ik mij bezig met het secretariaat en ben ik o.a. verantwoordelijk voor alle mails die jullie van de vereniging ontvangen. 

Waarvoor kunnen leden bij jou terecht?

Je kunt me eigenlijk over alles aanspreken, maar de focus ligt vooral bij leden, sponsoring en beleidszaken. Ik vind het leuk om naast zelf actief bezig te zijn op die manier ook een andere rol te kunnen spelen bij het functioneren van de vereniging

 

John Bosch (algemeen bestuurslid)

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben inmiddels alweer 57 jaar, soms jong maar meestal oud! Ik ben getrouwd en woon in Stein. In mijn werk bij USG (op Chemelot) probeer ik samen met collega’s de installaties optimaal (lees €€) in te zetten op basis van vraag en aanbod van klanten. En daar omheen delen van onderhoud in te plannen. Het is altijd een puzzel om met de interne en externe klanten tot een goede periode te komen. Muziek beluisteren en af een toe een concert is voor mij een andere vorm van ontspanning.

Waarom triathlon?

Voor mij is triathlon niet de reden om in 2013 lid te worden, dat is het zwemmen. Na jaren wedstrijdzwemmen en waterpolo is het voor mij nu ontspannend om banen te zwemmen. Zo houd ik de rug en schouders sterk en soepel. Met af en toe een sprintje om een doel te hebben. 

Waarom bestuur?

Ik vind het leuk om te helpen binnen een vereniging. Dat heb ik ook bij ZEPS in diverse bestuursfuncties gedaan.

Waarvoor kunnen leden bij jou terecht?

De ledenadministratie en algemene zwemzaken.

 

Ingrid Kerstges (algemeen bestuurslid)

Wat doe je in het dagelijks leven?

In het dagelijks leven woon ik samen met Arthur en de hondjes Bobby en Mara in Geleen. Ik werk als Senior Trainer bij VodafoneZiggo in Maastricht waarbij ik voornamelijk communicatie en kennistrainingen maak en verzorg.

Waarom triathlon?

In mijn tienerjaren zat ik op atletiek bij AV Caesar in Beek. Daar hoorde ik voor de eerste keer over triathlon. De triatleet leek mij de ultieme sporter. Met name de combinatie van 3 sporten vond ik heel ruig. "Dat wil ik ook nog wel eens".

En toen was ik 39 bijna 40... Gestopt met roken, een tweedehands racefiets en net de start to run afgerond. De droom om een triathlon te doen, kwam toen heel dicht bij. De inschrijving voor de triathlon van Cuijk maakte ik in orde en ik ging driftig oefenen om toch maar die 500 meter zwemmen te overleven. Ook de eerste buitenwater meters werden gemaakt. 

De wedstrijd beviel zo goed dat ik mezelf het lidmaatschap van TCS cadeau heb gedaan! De eerste training was ik super trots dat ik de 500 meter kon zwemmen. Totdat ik begreep dat er ook nog zoiets als techniek is en 500 meter het inzwemmen is. Daarna was het virus wel ontstoken.

Waarom bestuur?

Ik zit altijd vol ideeën. Ik vind het leuk om dingen te regelen en organiseren en heb ook nog eens ergens een mening over. En dan vind ik ook: "put your money where your mouth is". Voor deze club wil ik me graag sterk maken. Dus daarom in het bestuur.

Waarvoor kunnen leden bij jou terecht?

Met name voor ideeën over activiteiten, plaatsen van dingen op social media (Facebook en Instagram) en de algemene communicatie via de nieuwsbrieven. 

 

Marvin Boss (algemeen bestuurslid)

Wat doe je in het dagelijks leven?

In het dagelijkse leven houd ik me bezig met management ondersteunende taken. Ik ben nu nog bezig met de opleiding voor zorgmanager, deze ga ik binnenkort afsluiten. Ik ben een echte familieman.

Waarom triathlon?

Mijn partner doet al diverse jaren triathlon en bij iedere wedstrijd ben ik erbij. Op een dag begon het toch te kriebelen maar ik kon niet zwemmen. Dat moest hij me maar aanleren en zo is het balletje gaan rollen. Samen met een lid van onze club ben ik zwemtrainingen gaan volgen en vanuit daar hadden we een doelstelling om een sprint triathlon te doen. Dat beviel zo goed dat de ene wedstrijd na de andere volgde.

In 2020 besloot ik om me aan te melden bij TRI Club Stein, om het zwemmen nog meer te verbeteren met als doelstelling een kwart triathlon en als doelstelling in 2022 de halve Ironman van Maastricht. 

Waarom bestuur?

Ik weet hoe moeilijk het is om altijd iets te organiseren/regelen voor een club en ik vind het juist leuk om dingen te organiseren en te bedenken. Daarom heb ik me aangemeld om het bestuur te versterken. Vele handen maken licht werk.

Waarvoor kunnen leden bij jou terecht?

Leden kunnen bij mij terecht met leuke ideeën voor activiteiten die ik voornamelijk zal ondersteunen. Maar natuurlijk ook wanneer je ergens tegen aanloopt dan zal ik altijd een luisterend oor beiden.

 

 

 


 

 

Cookies
Voor het optimaal functioneren van deze website worden cookies op uw computer geplaatst. Daarbij worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen. Door op ‘Akkoord’ te klikken, accepteert u het plaatsen van cookies. Als u cookies weigert, kunt u de website gewoon blijven gebruiken maar dan werken de website of onderdelen daarvan mogelijk niet optimaal.